Openingstijden terras kunnen afwijken

Vaarroutes

Route Arkel, Rhenoy en Asperen

Geruisloos genieten op de Linge van al het schoons wat deze regio te bieden heeft. We hebben 3 routes voor je uitgezet die je kunt doen met vrienden of familie. De vaartijden zijn heen en terug.

ROUTE ARKEL

Deze route is goed te doen in een ochtend

Dagdeel van 2,5 uur heen en weer. Deze route is uitermate geschikt om in de ochtend te doen. Wanneer je met onze sloep bij ons de haven uit vaart ga je direct naar rechts.

De route kenmerkt zich door de mooie natuur aan weerszijden van de Linge. Dit stuk van de Linge is heel ruig met grienden en rietland de oevers zijn prachtig en voor het grootste deel van de route vrij van bebouwing alleen maar natuur en rust.

route arkel lingelands sloepverhuur vaarroutes

ROUTE RHENOY

Deze route is goed te doen in een Hele dag

Dagdeel van 7 uur heen en weer en niet stopt onderweg. Als je deze route neemt vaar je met de sloep, zodra je de haven uitkomt naar rechts. Het eerste dorpje wat je tegenkomt is Heukelum. Tegenover Heukelum ligt dagrecreatiegebied de Galgenwaard. Er zijn hier passantenplaatsen waar je kan aanmeren. Er is een grote weide met diverse picknickplekken.

Er is ook gelegenheid om naar toilet te gaan. Als we de route verder varen dan kom je langs glasstad Leerdam en de haven van WSV de oude Horn. Mocht je aan willen meren dan vaar je met de sloep de tweede brede haven ingang in, de passanten plekken bevinden zich links langs de kade muur.  Er zijn nabij de haven diverse horeca gelegenheden waar je gebruik van kunt maken ook is een bezoek mogelijk aan Glasblazerij Nationaal Glasmuseum.

Het volgende dorp op de route is Asperen een prachtig oud stadje aan de Linge. Je herkent Asperen al van verre door de toren van de prachtige gotische kerk. Asperen is onderdeel van de Holandse Waterlinie. Er is hier gelegenheid om kort aan te meren je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Fort Asperen. Als we bij Asperen door één van de twee oude sluizen varen zetten gaan we verder richting Aquoy.

Ter hoogte van Aquoy splitst de Linge zich. Als je naar Links gaat ga je een stukje naar Aquoy dit korte stukje van de Linge is doodlopend. Hier bevindt zich Gasterij Tapperij Lingezicht je kunt hier aanmeren en gebruik maken van het terras aan het water. Als je op de spitsing naar rechts zou gaan dan zit je op de hoofdroute richting Rhenoy je vaart hier langs leuke recreatie plekken van particulieren langs de Linge en uiteraard prachtige natuur.  Als je op de helft van de tijd zit wordt het tijd om om te draaien en de route vanaf de ander kant te bewonderen.

route de rhenoy lingelands sloepverhuur vaarroutes

ROUTE ASPEREN

Deze route is goed te doen in een middag.

Dagdeel van 4 uur heen en weer. Zie voor een beschrijving van deze route hierboven het eertste deel t/m Asperen

route asperen lingelands sloepverhuur vaarroutes

Heb je een route gekozen?

Nu nog de sloep

Check het weer en onze actuele horecatijden

Check hier het weer en de actuele openingstijden.