Openingstijden terras kunnen afwijken

Lingelands

Het avontuur trok ...

Hoe het begon

Wij werden in 2018 eigenaar van het terrein LingeLands. De rust en natuur op en rondom het terrein trok ons erg aan. We begonnen snel met het opknappen van het terrein. Met behoud van de ruige delen die in de loop van de tijd waren ontstaan. Alleen de paden hebben wij vrijgemaakt en de rest netjes opgeknapt. Zo staan er nog veel prachtige bomen, waar we heerlijk van genieten.

De naam Lingelands

In de zomer van 2020 vielen veel van onze plannen in het water. Zo zijn wij enorm fan van Lowlands en dit ging helaas niet door. Net als vele andere, besloten wij om met een kleine vriendengroep een eigen festival te houden op het terrein. Eén van onze vrienden kwam al snel met de naam Lingelands. Tijdens dit festival ontstond ook het idee van de sfeer van de huidige camping. Een gemoedelijke sfeer. Wij denken dat dit goed gelukt is met de huidige opzet.

lingelands camping tipi tent kano bootverhuur kedichem bootverhuur en terras aan het water
lingelands kano terras workshop sloep huren bootverhuur kedichem bootverhuur en terras aan het water

De Linge

en het lingelandschap

De Linge is één van de prachtige rivieren van Nederland. Om de Linge heen ligt het natuurgebied Het Lingelandschap. Dit landschap is beschermd gebied. De rivier wordt in 2 delen verdeeld:

  • Beneden-Linge; stuk van Zoelen tot Gorinchem
  • Boven-Linge; Doornenburg tot Zoelen

Op de Linge kun je niet alleen prachtige vogels (ijsvogels en watervogels) spotten. Je kunt er ook reeën tegenkomen. Als je ze wilt zien doe je dat het best met een elektrische sloep of een SUP.

KEdichem

Dat is genieten in alle rust

Kedichem, of Kekum in de volksmond, is het dorpje waar Lingelands zich in bevindt. Het dorp bestaat uit vele dijken waar je heerlijk over heen kunt fietsen. Daarnaast zijn er ook veel prachtige wandelpaden.

Genieten op het water?

Huur een sloep en ontdek de Linge via de vaarroutes

Check het weer en onze actuele horecatijden

Check hier het weer en de actuele openingstijden.